Gevuld kipfiletrolletje met tagliatelle en citroen

Ingrediënten:

  • 4 x 125 gram kipfilet, platgeslagen door de slager
  • 4 plakjes parmaham
  • zongedroogde tomaatjes
  • geraspte Old Alkmaar
  • olijfolie
  • tagliatelle
  • 2 el bloem
  • 25 gram boter
  • 300 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • citroen
  • 12 cherrytomaatjes
  • knoflook
  • ui
  • dille

Bereiding.

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de tomaten & kaas pesto door de zongedroogde tomaatjes te mengen met de olijfolie en de gerapste Old Alkmaar. Blenden tot een mooie pesto. Pak een plakje parmaham, leg de kipfilet erop en bestrijk de kipfilet met de pesto. Rol het geheel op en zet de gevulde kipfilet vast met een prikker. Daarna gaan de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat de oven in voor ongeveer 20 minuten – hou goed in de gaten wanneer de kip gaar is. Meng de cherrytomaatjes met een beetje olijfolie en doe er een beetje zwarte peper over. Deze tomaatjes leg je na ongeveer 10 minuten op de bakplaat erbij zodat ze lekker kunnen bakken. Pers de knoflook en snij het uitjes fijn. Bak in een koekenpan de knoflook en het uitje langzaam. De citroenkaassaus maak je door 25 gram boter te laten smelten in een pannetje, 2 el bloem erbij, mengen met melk en geraspte kaas en wat sap van de citroen. Vervolgens doe je de knoflook en het uitje door de saus. Je roert de saus totdat hij mooi is en brengt de saus op smaak met zout en peper. Op het allerlaatst voeg je nog wat dille toe. Kook de tagliatelle tot deze gaar is. Serveer de pasta in een mooi diep bord, het kiprolletje erboven op en de saus erover heen verspreiden. De cherrytomaatjes verspreid je over het bord.

Menugang: lunchgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen