Italiaanse carpaccio met Old Alkmaar schaafsel

Ingrediënten:

  • 200 gram carpaccio
  • zakje rucola
  • flinke hand pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 200 gram mayonaise
  • mierikswortel
  • 1 citroen
  • stukje Old Alkmaar
  • olijfolie truffel
  • olijfolie
  • melk

Bereiding.

Maak een mooie saus door de mayonaise te mengen met een mespuntje mierikswortel, beetje citroensap, lepeltje melk en scheutje olijfolie truffel. Breng de saus op smaak met zout peper. Bak de pijnboompitjes lekker bruin in de koekenpan schaaf de Old Alkmaar. Maak op het bord een bedje van rucola besprenkel dit met een klein beetje olijfolie. Verspreid de carpaccio erover. Daaroverheen strooi je de pijnboompitjes, je maakt mooie strepen en toefjes van de saus. Als laatste doe je het Old Alkmaar schaafsel erover heen.

Menugang: voorgerecht
Bereidingstijd: 20 min
Aantal personen: 4 personen