Old Alkmaar panini met pesto, geroosterde paprika en avocado

Ingrediënten:

  • geraspte Old Alkmaar – ongeveer 25 gram
  • een aantal plakken Old Alkmaar
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • flinke hand basilicumblaadjes
  • flinke hand pijnboompitten
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 ciabatta

Bereiding.

Pers de knoflook en doe deze samen met de basilicumblaadjes, pijnboompitten, geraspte Old Alkmaar & scheutje olijfolie in een maatbeker. Blend het geheel tot een mooie pesto. Snij de paprika in 8 brede repen en bestrijk met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Schaaf de kaas in plakjes. En snij de avocado in dunne plakjes. Snij de ciabatta in 4 gelijke stukken en snijd deze overlangs open. Beleg de onderkanten met de pesto en daarboven op de helft van de kaas, verdeel de paprika erover en wat plakjes avocado. Leg de rest van de kaas en de bovenkanten van de ciabatta erop. Druk de panini goed aan en rooster het geheel in een grill in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Je kunt er ook voor kiezen alleen de panini te grillen en daarna te beleggen met de pesto, paprika, avocado & kaas. Net wat je het lekkerst vindt.

Menugang: lunchgerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4 personen