Traditionele Old Alkmaar kaassoep met Old Alkmaar wafeltje

Ingrediënten:

  • 200 g Old Alkmaar
  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • eetlepel verse korianderblaadjes
  • eetlepel peterselieblaadjes
  • eetlepel bieslook
  • vers gemalen peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Rasp de Old Alkmaar kaas en verspreid deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel in de oven in 3-5 minuten tot de kaas mooi van kleur is. Laat de kaas vervolgens op de bakplaat afkoelen. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en courgette zachtjes 3-5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Snij de koriander, peterselie en bieslook in stukjes en doe het door de soep. Pureer de soep daarna met de staafmixer tot hij mooi gebonden en glad is. Voeg beetje bij beetje de Old Alkmaar kaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de Old Alkmaar kaassoep in een mooie soepkom en leg een mooi stukje van de Old Alkmaar op de zijkant.

Menugang: voorgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen